מתכון לארטיק שוקו שוקו – להכנה ביתית

"איך בא לי להגיע הביתה, לתת מנוחה לראש ולרגליים ולאכול איזה משהו מתוק". כמה פעמים עוברת לכם המחשבה הזאת בראש במהלך היום. אז הכינו לכם מראש ארטיק שוקו שוקו מדליק והמחשבה לא תהיה רק חלום.

מצרכים לארטיקים:

  • 150 גרם כוס סוכר
  • 70 גרם קקאו
  • 600 מ"ל חלב
  • 7 גרם ג'לטין
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח

מצרכים לציפוי שוקולד:

  • 250 גרם שוקולד צ'יפס
  • 2-3 כפות שמן

כלים נוספים:

תבניות מילוי בצורת ארטיק
מקלות ארטיקים

אופן ההכנה לארטיקים

  1. בסיר בינוני מערבבים היטב את הסוכר, הקקאו והמלח.
  2. את החלב שופכים פנימה באיטיות תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת נוזלית אחידה.
  3. מבשלים את התערובת על אש נמוכה עד לאידוי.
  4. תוך כדי בישול מפזרים אבקת ג'לטין על פני התערובת ומחכים מעט להתרככות.
  5. מערבבים פנימה את אבקת הג'לטין עד המסה מלאה.
  6. מורידים את הסיר מהאש ומערבבים פנימה תמצית וניל.
  7. יוצקים לתבניות הארטיקים מכניסים את מקלות הארטיקים ומכניסים להקפאה עד שהם הופכים מוצקים.

שלב הכנת הציפוי

  1. שימו בקערה שוקולד צ'יפס ושמן, חממו במיקרוגל 30 שניות. הוציאו וערבבו עד שהתערובת נוזלית. אפשר להחזיר את התערובת לחימום נוסף במידת הצורך, עד לתערובת חלקה.
  2. חזרו אל התבניות שבמקפיא. הוציאו כל פעם ארטיק אחד מהתבנית וטבלו במהירות בתערובת השוקולד, הניחו על מגש מרופד בנייר אפייה ותנו לשוקולד להתקרר ולהתקשות. אפשר להחזיר למקפיא אם הארטיקים נמסים או אם רוצים לאכול במועד אחר.

לבד או עם חברים, שבו בנוח והתענגו על הקרירות העולה מהארטיקים, מטעמו המתוק של השוקולד ומהציפוי הפריך שנמס בפה.

יש לך שאלה? צור קשר

טלפון : 073-3744944

קטגוריות מוצרים

2019-03-14T13:00:02+00:00